Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Τουρκία σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς την Τουρκία». 

«Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί να επιβιώσει σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή», είπε ο Ακάρ.

«Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή» πρόσθεσε. 

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας συμπλήρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του «θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας». «Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό, όλοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως» τόνισε.