Ως... μακάβριο τρόπαιο μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία τα δάχτυλα του άτυχου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη Mirror, τα δάχτυλα του αρθρογράφου της Washington Post, παρουσιάστηκαν στον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας.

Τα μέλη του δημοσιογράφου, μεταφέρθηκαν με στο Ριάντ με ιδιωτική πτήση, μέσα σε μια βαλίτσα, την οποία σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετέφερε σωματοφύλακας του πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σαουδική Αραβία: Δεν δόθηκε εντολή εκτέλεσης από τον πρίγκηπα

Στην παραδοχή -μετά την έντονη δυσπιστία των δυτικών για τις αρχικές εξηγήσεις- ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε αλλά αυτό δεν έγινε με διαταγή του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προχώρησε η Σαουδική Αραβία, 20 ημέρες μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ, δήλωσε στο Fox News ότι «ο φόνος» ήταν ένα «τεράστιο λάθος» και αρνήθηκε ότι έγινε με διαταγή του μπιν Σαλμάν.

Η πρώτη παραδοχή για τον θάνατο του Κασόγκι από την πλευρά της Σ. Αραβίας έγινε την Παρασκευή αλλά η χώρα υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε «σ' έναν καυγά», ισχυρισμός που έγινε δεκτός με σκεπτικισμό διεθνώς.

Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι ο Κασόγκι -επικριτής της κυβέρνησης της Σ. Αραβίας – δολοφονήθηκε από ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων μέσα στο κτήριο του προξενείου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη και εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι έχουν αποδεικτικά στοιχεία γι' αυτό.

Άλλος φόρεσε τα ρούχα του

Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και να κυκλοφορεί στους δρόμους μετά τη δολοφονία. Αίσθηση προκαλεί ότι ο άνδρας φοράει τα ρούχα που φορούσε ο Κασόγκι όταν μπήκε στο προξενείο.

Ο άνδρας λέγεται Μουσταφά αλ Μαντάνι και ήταν μέλος της ομάδας των 15 Σαουδαράβων που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα της δολοφονίας του Κασόγκι.