Νέος υπουργός για το Brexit διορίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Υγείας, Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ο Μπάρκλεϊ, γνωστός υποστηρικτής της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδέχεται τον Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος παραιτήθηκε την Πέμπτη διαμαρτυρόμενος για την προκαταρκτική συμφωνία για τους όρους εξόδου.

Ο κ. Ράαμπ ήταν ένας από τους τέσσερις υπουργούς και υφυπουργούς που παραιτήθηκαν την Πέμπτη, προκαλώντας έντονες αμφιβολίες για το κατά πόσον η πρωθυπουργός μπορεί να διασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία για υπερψήφιση της συμφωνίας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Πέραν του κ. Ράαμπ η πιο ηχηρή αποχώρηση ήταν της υπουργού Εργασίας και Συντάξεων Έσθερ Μακβέι, η οποία αντικαταστάθηκε από την πρώην υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Η κ. Ραντ, ισχυρή σύμμαχος της πρωθυπουργού, είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τον Απρίλιο, αφότου ήλθε στην επιφάνεια σκάνδαλο για την μεταχείριση μεταναστών από την Καραϊβική.

Μετά τις πολιτικές εξελίξεις, οι Βρετανοί πολίτες κάνουν στροφή 180 μοιρών και δεν επιθυμούν πια την αποχώρηση από την ΕΕ. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου από την εταιρεία Sky Data για το Sky News, πάνω από τους μισούς Βρετανούς πολίτες (54%) δεν επιθυμούν ένα Brexit και είναι υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος (55%).