Με 325 βουλευτές να καταψηφίζουν την πρόταση μομφής που υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης ο Τζέρεμι Κόρμπιν, η Τερέζα Μέι βγήκε νικήτρια στη σημερινή μάχη, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη του βρετανικού κοινοβουλίου. Με 19 ψήφους διαφορά (306 βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας) η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, τα οποία μόνο βέβαια δεν μπορεί να είναι.

Ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα δήλωσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας η πρωθυπουργός της Βρετανίας και ευχαρίστησε το Σώμα για την υποστήριξη που έδειξε στην κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι αυτό το καθήκον το μοιραζόμαστε με κάθε μέλος αυτού του Κοινοβουλίου» υπογράμμισε η Τερέζα Μέι και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα επιτυχημένο Brexit.

Δήλωσε επίσης ότι πρότεινε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και προσκάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων να εργαστούν από κοινού για τη μελλοντική πορεία της χώρας. Οι συναντήσεις αυτές θα ξεκινήσουν απόψε. «Είμαι έτοιμη να συνεργαστώ με κάθε μέλος της Βουλής για να μπορέσει να εφαρμοστεί το Brexit.

«Όμως, πρέπει να βρούμε λύσεις που είναι διαπραγματεύσιμες και να πετύχουμε επαρκή στήριξη από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Και, όπως έχω πει, θα επιστρέψουμε στη Βουλή τη Δευτέρα για να θέσουμε επί τάπητος μια τροποποιήσιμη πρόταση και να ανακοινώσουμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά».

Κόρμπιν: Να αποκλειστεί το Brexit χωρίς συμφωνία

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία ζήτησε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν από την Τερέζα Μέι.

«Προτού μπορέσουν να υπάρξουν θετικές συνομιλίες για τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε, η κυβέρνηση πρέπει να αποκλείσει ξεκάθαρα, μια και καλή, την προοπτική ενός καταστρεπτικού Brexit χωρίς συμφωνία, και το χάος που μπορεί να επέλθει ως αποτέλεσμα αυτού», είπε ο Κόρμπιν στο κοινοβούλιο, λίγο μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της Μέι.