Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ κατηγόρησε δημόσια έναν ειδικό σπηλαιολόγο και δύτη ο οποίος βοήθησε στην διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη ως παιδόφιλο. 

Με ένα tweet που πήγε προς τους 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla χαρακτήρισε τον Βέρνον Άνσγουορθ, ένα Βρετανό σπηλαιολόγο που ζει στη Ταϊλάνδη ως παιδόφιλο («pedo»). Στη συνέχεια διέγραψε το tweet του. 

Ο έμπειρος σπηλαιολόγος γνωρίζει άριστα το σύστημα σπηλιών που είχαν εγκλωβιστεί τα 12 παιδιά και o προπονητής του και είχε βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης. Είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο CNN ότι η ιδέα του Μασκ να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό υποβρύχιο για να βγουν τα εγκλωβισμένα παιδιά από τη σπηλιά δεν είχε «καμία πιθανότητα να δουλέψει».

Απαντώντας του ο Μασκ αμφισβήτησε τη συμμετοχή του Άνσγουερθ στην επιχείρηση διάσωσης περιγράφοντάς των ως «suss» («ύποπτο») Βρετανό, που ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη». Κι είπε ότι θα αποδείξει ότι το υποβρύχιό του θα μπορούσε να τα καταφέρει. «Συγνώμη παιδεραστή, πήγαινες γυρεύοντας», έγραψε ο 47χρονος επιχειρηματίας.