Ο Κάνιε Γουεστ, που έχει δεχθεί κριτική για τις σχέσεις του και τη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη, μέσω Twitter, ότι πια «θα αποστασιοποιηθεί από την πολιτική επειδή κατάλαβε ότι τον χρησιμοποίησαν για να διαδώσει μηνύματα στα οποία ο ίδιος δεν πιστεύει».

Σε μια σειρά αναρτήσεων, ο γνωστός ράπερ τόνισε ότι τώρα «τα μάτια του είναι ορθάνοιχτα» και «θα επικεντρωθεί στη δημιουργικότητά του»

Ο 49χρονος συναντήθηκε στις 11 Οκτωβρίου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου συζήτησαν μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, οι θέσεις εργασίας και η βία των συμμοριών στην πατρίδα του ράπερ, το Σικάγο. Μάλιστα, ο τραγουδιστής φορούσε και καπέλο με το σύνθημα του Τραμπ (Make America Great Again).

Ο Κάνιε Γουεστ, απευθυνόμενος στους 28,7 εκατ. ακολούθους του στο Twitter έγραψε: «Υποστηρίζω τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών για τους ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο, υποστηρίζω τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, υποστηρίζω την κοινή λογική στους νόμους για τα όπλα που θα κάνουν τον κόσμο μας ασφαλέστερο. Υποστηρίζω όσους διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας προστατεύσουν και υποστηρίζω την κράτηση όσων κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους από υπεύθυνες θέσεις. Πιστεύω στην αγάπη και την ευσπλαχνία για τους αιτούντες άσυλο και τους γονείς που αγωνίζονται για την προστασία των παιδιών τους από τη βία και τον πόλεμο».

Ο Κάνιε Γουέστ αναφέρθηκε στην συντηρητική Κάντας Όουενς, η οποία δήλωσε ότι ο τραγουδιστής σχεδίασε ρούχα για την εκστρατεία Blexit, ενθαρρύνοντας τους μαύρους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν το Δημοκρατικό κόμμα. «Γνώρισα την Κάντας με τον άνθρωπο που έφτιαξε το λογότυπο και δεν ήθελαν το όνομά τους σε αυτό, έτσι χρησιμοποίησε το δικό μου. Ποτέ δεν ήθελα καμία σχέση με το Blexit. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό» δήλωσε ο Γουέστ. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους αγαπημένους μου και την κοινότητα για την υποστήριξη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ πεποιθήσεών μου και του οράματός μου για έναν καλύτερο κόσμο. Τα μάτια μου είναι τώρα ορθάνοιχτα και τώρα συνειδητοποιώ ότι με χρησιμοποίησαν για να διαδίδω μηνύματα, τα οποία δεν πιστεύω. Αποστασιοποιούμαι από την πολιτική και συγκεντρώνομαι απόλυτα στο να είμαι δημιουργικός».