«Ηλίθια γυναίκα» φαίνεται ότι αποκάλεσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν την Τερέζα Μέι, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων.

Το περιστατικό συνέβη στο βρετανικό κοινοβούλιο όπου λαμβάνει χώρα η συζήτηση για την πρόταση της Μέι για το Brexit. Η πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας της συνέκρινε τον Κόρμπιν με κάποιον χαρακτήρα παντομίμας, σε μία -όπως αποδείχθηκε- αποτυχημένη προσπάθεια χιούμορ που μάλλον εκνεύρισε τον ηγέτη των Εργατικών.

Η κάμερα γύρισε στον Κόρμπιν μετά το αστείο και τον «έπιασε» να συλλαβίζει τις λέξεις «ηλίθια γυναίκα» (stupid woman).

Σχολιάζοντας το συμβάν, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι πρέπει όλοι να χρησιμοποιούν «κατάλληλες εκφράσεις» όταν απευθύνονται σε γυναίκες βουλευτές.

Ο εκπρόσωπος του ηγέτη των Εργατικών αρνήθηκε ότι είπε «ηλίθια γυναίκα» και ισχυρίζεται ότι το σχόλιό του ήταν «ηλίθιοι άνθρωποι» ενώ λίγο αργότερα και ο ίδιος ο Κόρμπιν διέψευσε ότι χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση. «Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Πρωθυπουργού χαρακτήρισα "ηλίθιους ανθρώπους" εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το βήμα του κοινοβουλίου. «Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις «ηλίθια γυναίκα» για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον και διαφωνώ παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής γλώσσας σε οποιαδήποτε μορφή της».