«Καλοβλέπει» τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας.

Λίγες μέρες μετά την επίθεση προς τις Βρυξέλλες και προσωπικά προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Σαλβίνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Republica, βλέπει τον εαυτό του στο «τιμόνι» της Ευρώπης.

Ο 45χρονος Σαλβίνι έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με άλλους εθνικιστές ηγέτες και πολιτικούς της Ευρώπης, όπως τον Βίκτορ Όρμπαν της Ουγγαρίας και τη Μαρίν Λεπέν της Γαλλίας με στόχο να βρουν κοινό τόπο δράσης εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

«Είναι αλήθεια, πολλοί μου έχουν πει ότι θα με προτείνουν για την Κομισιόν» δηλώνει ο Σαλβίνι, σύμφωνα με τη La Republica.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία συμφώνησε σε έναν προϋπολογισμό για το 2019 που προβλέπει έλλειμμα τρεις φορές υψηλότερο από αυτό που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο όσο και ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αψήφησαν την Κομισιόν που θα επιθυμούσε έλλειμμα της τάξης του 1,6% το επόμενο έτος. 

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Λέγκα έχει υιοθετήσει σκληρή ρητορική απέναντι στους μετανάστες.