Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι έχει «ραγίσει η καρδιά του» από το θάνατο του φίλου του από την παιδική ηλικία και του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν.

Ο Άλεν, που ήταν επίσης κάτοχος του NFL Seattle Seahawks και του NBA Portland Trail Blazers, πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας από λέμφωμα, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Ήταν 65 ετών.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι ο Άλεν βοήθησε να αλλάξει τον κόσμο με τη δημιουργία του προσωπικού υπολογιστή. Πρόσθεσε ότι η ζωή του χαρακτηρίστηκε από μια «δεύτερη πράξη» στην οποία προσπάθησε να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στο Σιάτλ, από όπου ήταν από, αλλά και άλλων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στην δήλωση του που δημοσιεύτηκε στην Washington Post, ο Γκέιτς ανέφερε:

«Έχει ραγίσει η καρδιά μου. Είμαι συντετριμμένος από το χαμό ενός από τους παλαιότερους και πιο αγαπητούς μου φίλους, του Πολ Άλεν.

Από τις πρώτες μέρες μαζί στο Lakeside School, μέσω της συνεργασίας μας στη δημιουργία της Microsoft, σε μερικά από τα κοινά φιλανθρωπικά μας σχέδια με την πάροδο των ετών, ο Πολ ήταν ένας αληθινός συνεργάτης και αγαπητός φίλος.

Ο προσωπικός υπολογιστής δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν.

Αλλά ο Πολ δεν ήταν ικανοποιημένος απλά επειδή ξεκίνησε μια επιχείρηση. Διοχέτευσε τη διάνοια και τη συμπόνια του σε μια δεύτερη πράξη που επικεντρώθηκε στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και στην ενίσχυση των κοινοτήτων στο Σιάτλ και σε όλο τον κόσμο. Συνήθιζε να λέει «εάν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε καλό, τότε θα πρέπει να το κάνουμε».

Αυτό είναι το είδος του ατόμου που ήταν.

Ο Πολ αγάπησε τη ζωή και τους ανθρώπους γύρω του, και τον αγαπούσαμε όλοι γι' αυτό. Άξιζε πολύ περισσότερο χρόνο, αλλά οι συνεισφορές του στον κόσμο της τεχνολογίας και της φιλανθρωπίας θα ζήσουν για τις επόμενες γενιές. Θα μου λείψει υπερβολικά».