«Αυτός είναι ο τύπος μου» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ επαινώντας τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Γκρεγκ Τζιάνφορτ, ο οποίος πέρυσι «χτύπησε» έναν δημοσιογράφο.

«Ο Γκρεγκ είναι έξυπνος και επί τη ευκαιρία καλύτερα να μην τα βάλετε ποτέ μαζί του. Όποιος μπορεί να κάνει body slam (να σηκώσει δηλαδή κάποιον στον αέρα και να τον ρίξει στο έδαφος), είναι ο τύπος μου», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων και ο Guardian (όπου εργάζεται το θύμα του Τζιάνφορτ) κάλεσαν τον Πρόεδρο να απολογηθεί.

Αυτός ο τελευταίος έπαινος από τον Τραμπ για τον βουλευτή, είναι άλλο ένα λιθαράκι στην ήδη διαταραγμένη σχέση του με τα ΜΜΕ, τα οποία έχει στο παρελθόν χαρακτηρίσει ως «εχθρό του λαού».

Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε αυτό το... παραλήρημα λέγοντας ότι φοβόταν ότι αυτή η επίθεση πέρυσι θα κόστιζε στον Τζιάνφορτ στις εκλογές του Κογκρέσου αλλά στη συνέχεια σκέφτηκε ότι ξέρει τη Μοντάνα και ίσα ίσα μπορεί να τον βοηθήσει κιόλας -όπως και έγινε...

Αφού έδωσε τα εύσημα στον Τζιάνφορτ, ο Τραμπ για να ολοκληρώσει την παράσταση μιμήθηκε και κάποιον που τον πετάνε με βία στο έδαφος.

Καταγγελία της Ένωσης ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει τη βία εναντίον των ΜΜΕ κατήγγειλε η ένωση ανταποκριτών του Λευκού Οίκου μετά τα εγκωμιαστικά λόγια του Αμερικανού προέδρου.

«Όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να απορρίψουν τους επαίνους του προέδρου σχετικά με τη βίαιη επίθεση σε βάρος ενός δημοσιογράφου που έκανε τη δουλειά του, την οποία προστατεύει το Σύνταγμα. Αυτό ισοδυναμεί με το να εγκωμιάζει κανείς ένα έγκλημα», δήλωσε ο Όλιβιερ Νοξ, ο επικεφαλής της ένωσης.

Ο Γκρεγκ Τζιάνφορτ είχε το 2017 μια διένεξη με έναν δημοσιογράφο του Guardian, τον Μπεν Τζέικομπς, και τον έριξε στο έδαφος. Ο Τζιάνφορτ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και 40 ώρες κοινωνικής εργασίας.