Το Brexit μοιάζει με ένα γούνινο μπλε τέρας - σύμφωνα με τους Ολλανδούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ πόσταρε στο twitter μια φωτογραφία του εαυτού του που μοιάζει αγανακτισμένος - η οποία φωτογραφία πιθανώς συνοψίζει την απάντηση της ΕΕ στο Brexit - πίσω από ένα muppet που φοράει ένα μπλουζάκι Brexit και βρίσκεται πάνω στο γραφείο του, προειδοποιώντας τις ολλανδικές επιχειρήσεις να βεβαιωθούν ότι «το Brexit δεν στέκεται, ή λέει ψέματα, στο δρόμο σας.»

Το tweet συμβουλεύει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική σφυγμομετρητική σάρωση για το Brexit της κυβέρνησης ή να ελέγξουν την επίσημη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέπειες θα υπάρχουν γι' αυτούς όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ.

Μόνο το 24% των Ολλανδών επιχειρηματιών δήλωσε στο ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο το Δεκέμβριο ότι είναι καλά προετοιμασμένοι για το Brexit. Σχεδόν το ένα τρίτο δήλωσε ότι δεν είναι καλά προετοιμασμένοι.

Το tweet του Μπλοκ ήρθε την ίδια ημέρα που ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρουτ δήλωσε στους Financial Times ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει μια χώρα σε ύφεση μετά το δημοψήφισμα του Brexit και προειδοποίησε ότι ένα άτακτο Brexit κινδυνεύει να έχει «ανυπέρβλητες» συνέπειες για τη βρετανική οικονομία.

«Κάθε επιχειρηματίας από τον οποίο μιλάω από το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι θα μειώσει τις επενδύσεις και θα διακόψει τις δραστηριότητές του στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ρουτ.