Η χρήση βαλλιστικών πυραύλων με συμβατικές κεφαλές θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου και να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην καθιερωμένη, ετήσια, συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

«Η μείωση του ελέγχου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια πυρηνική καταστροφή» δήλωσε.  

«Η Ρωσία είναι ικανή να καταστεί η 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, σε όρους ΑΕΠ, αλλά χρειάζεται νέο επίπεδο σε όρους ποιότητας» υπογράμμισε ο Πούτιν. Παράλληλα δήλωσε «ικανοποιημένος» από τη δουλειά του πρωθυπουργού, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό αποτελεί μία καλή ένδειξη της δουλειάς της ρωσικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά το μέλλον των Ουκρανών ναυτών και των πολεμικών πλοίων που κρατούνται μετά το επεισόδιο στο στενό του Κέρτς, ο Πούτιν εξήγησε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωσή της. Τόνισε επίσης ότι «το Κίεβο έστειλε τους Ουκρανούς αξιωματούχους στο Στενό του Κερτς, ελπίζοντας ότι θα πεθάνουν». «Ευτυχώς, χάρη στο Θεό, αυτό δεν έγινε». Εκτός των άλλων χαρακτήρισε το περιστατικό «προβοκάτσια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα» το οποίο αποσκοπούσε σύμφωνα τον ίδιο «στην κλιμάκωση της κατάστασης εν όψει των ουκρανικών εκλογών». 

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ράπερς, τονίζοντας ότι οι προσαγωγές δεν βοηθούν σε κάτι. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της προπαγάνδας υπέρ των ναρκωτικών.

Στη φετινή ετήσια συνέντευξη εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 1.700 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.