Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα του Ματέο Σαλβίνι με την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Μάριο Ντράγκι, οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την Ιταλία, μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού της από τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτο Σαλβίνι είπε ότι και εκείνος επιθυμεί συμφωνία.

«Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας», τόνισε ο Σαλβίνι. Απευθυνόμενος στους Ιταλούς δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, μην μου κάνετε κάθε μέρα την ίδια ερώτηση».

Ο δε αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την μεριά του, τόνισε: «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι ξέρει ότι το πρόβλημα του σπρεντ δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό, αλλά με τον φόβο των αγορών ότι η Ιταλία μπορεί να βγει από το ευρώ. Αυτό λύνεται εύκολα, από την στιγμή που στο κυβερνητικό μας συμβόλαιο με την Λέγκα γράψαμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ».

Ο Ιταλός υπουργός εργασίας κάλεσε τις αγορές «να μην ανησυχούν» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης «θα παρουσιάσει την θέση της υπέρ της παραμονής εντός του ευρώ και της ΕΕ σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα».