Ο Λευκός Οίκος συγκροτεί επιτροπή ειδικών προκειμένου να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα των επιστημόνων και των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του, σύμφωνα με τα οποία η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η επιτροπή θα συγκροτηθεί με προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση του Reuters. Επικεφαλής θα είναι ο Ουίλιαμ Χάπερ, συνταξιούχος καθηγητής φυσικής στο Princeton University, ο οποίος είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ο Χάπερ διαφωνεί με τη σχεδόν ομόφωνη άποψη των συναδέλφων του επιστημόνων, ότι τα αέρια του θερμοκηπίου προκαλούν επικίνδυνη αλλαγή στο κλίμα. Ο ίδιος θεωρεί ότι τα αέρια αυτά, και κυρίως το διοξείδιο του άνθρακα, είναι ευεργετικά, καθώς επιταχύνουν την ανάπτυξη των φυτών.

Η προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι κρυφές. Ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή υδρογονανθράκων και λιγνίτη στις ΗΠΑ, αφαιρώντας τα νομοθετικά εμπόδια που έχουν τεθεί από τους προκατόχους του.