Το Air Force One έκανε στάση στη Γερμανία, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του συνάντησαν Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος είχε βγάλει το μπουφάν και φορούσε το κοστούμι του, ενώ η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε αλλάξει επίσης.

Ο Τραμπ όχι μόνο έβγαλε selfies με τους στρατιώτες, αλλά… όλως τυχαίως εκείνοι είχαν μαζί τους καπέλα με το (προεκλογικό του) σύνθημα Make America Great Again, τα οποία και ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε.

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ με την ιρακινή ηγεσία 

Η συνάντηση που σχεδίαζαν να κάνουν η ιρακινή πολιτική ηγεσία και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ακυρώθηκε εξαιτίας της «διαφωνίας» των δύο πλευρών για το πώς θα γινόταν, αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του ιρακινού πρωθυπουργού Άντελ Άμπντουλ Μάχντι.

«Μια διαφωνία για το πώς θα διεξαγόταν η συνάντηση οδήγησε στο να αντικατασταθεί από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη», αναφέρει το δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού του Ιράκ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει τη Βαγδάτη εκ των προτέρων για την επίσκεψη. Κατά την ίδια πηγή, ο Τραμπ και ο Άμπντουλ Μάχντι συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή, ειδικά μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία. Οι δύο ηγέτες μίλησαν ακόμη για τη διμερή συνεργασία στις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Άμπντουλ Μάχντι να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, ενώ από την πλευρά του ο ιρακινός πρωθυπουργός τον κάλεσε να κάνει επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη, πάντα κατά το δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ επισκέφτηκαν Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ το βράδυ των Χριστουγέννων. Η επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους δεν είχε αναγγελθεί για λόγους ασφαλείας.

Το πρώτο ταξίδι του Ρεπουμπλικάνου σε μια εμπόλεμη ζώνη, δύο χρόνια μετά την έναρξη της θητείας του, έγινε μερικές ημέρες μετά την αναγγελία του ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, διότι, όπως έκρινε, το ISIS έχει ουσιαστικά «ηττηθεί» εκεί.