Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CBS και η οποία θα μεταδοθεί, σήμερα Κυριακή. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ερωτώμενος σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης λέει «Σίγουρα, είναι κάτι που ενδέχεται. Είναι μια επιλογή». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ακόμα πως έχει απορρίψει πρόταση του Νικόλας Μαδούρο για συνάντηση.

«Το απέρριψα γιατί έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ», είπε σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του στην εκπομπή του CBS «Face the Nation». «Επομένως, θεωρώ ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πολύ, πολύ μεγάλες, τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε σημαντικό να παραμείνει η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ ώστε η Ουάσινγκτον να παρακολουθεί στενά το Ιράν. Ο πρόεδρος εξήγησε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει μια περιουσία για μια βάση στο Ιράκ. «Θα μπορούσαμε λοιπόν να παραμείνουμε. Ένας από τους λόγους είναι ότι θέλω να παρακολουθώ το Ιράν γιατί το Ιράν είναι το πραγματικό πρόβλημα».