Δεν διακρίνεται για ταπεινότητά του, ο Αμερικανός πρόεδρος και αυτό δεν είναι μυστικό. Ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί ότι του αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης «για το έργο που έχει επιτελέσει στη Βόρεια Κορέα και τη Συρία» και δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του ότι «πιθανότατα δεν πρόκειται να του γίνει αυτή η τιμή». 

Η δήλωση έγινε στην ίδια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, απ' όπου ανακοίνωσε και την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που θα τον βοηθήσει να χτίσει το περίφημο τείχος του..Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως, αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, Μπάρακ Ομπάμα που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009, λίγους μόνο μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Το έδωσαν στον Ομπάμα. Δεν ήξερε ούτε καν γιατί το κέρδισε. Ήταν (πρόεδρος) για περίπου 15 δευτερόλεπτα και πήρε το Νόμπελ. Είπε: Ω, γιατί το κέρδισα;» σχολίασε ειρωνικά ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Εγώ, πιθανότατα δεν θα το πάρω ποτέ».

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έσωσε 3 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας αφού προειδοποίησε τη Ρωσία, το Ιράν και τη συριακή κυβέρνηση για μια σχεδιαζόμενη επίθεση. «Κανείς δεν μιλάει για αυτό», είπε. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε του έδωσε «το ωραιότερο αντίγραφο» μιας πεντασέλιδης επιστολής με την οποία τον προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης επειδή ξεκίνησε συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα. «Ξέρετε γιατί; Επειδή πετούσαν ρουκέτες και πύραυλοι πάνω από την Ιαπωνία. Τώρα, ξαφνικά, αισθάνονται ωραία. Αισθάνονται ασφαλείς. Εγώ το έκανα αυτό», συνέχισε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του Ομπάμα «δεν θα μπορούσε να το κάνει».

Ο Λευκός Οίκος δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι ο Άμπε τον πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης. Ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής πρεσβείας είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για μια τέτοια επιστολή. Πέρσι τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν είπε ότι αξίζει το Νόμπελ στον Τραμπ για τις προσπάθειες που κατέβαλε να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.Η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα γίνει στο Ανόι στις 27-28 Φεβρουαρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απένειμε τα εύσημα στον εαυτό του σήμερα επειδή έχει σφυρηλατήσει μια καλή σχέση με τον Κιμ «Μου αρέσει πολύ και εκείνου του αρέσω πολύ"», είπε, υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους την αρχική, σκληρή στάση του απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ.

«Στη αρχή ήταν ένας πολύ σκληρός διάλογος: «Φωτιά και οργή», «Εξολόθρευση», «Το κουμπί μου είναι μεγαλύτερο από το δικό σου» και «Το κουμπί μου λειτουργεί». Τα θυμάστε αυτά; Δεν τα θυμάστε. Και ο κόσμος λέει ότι ο Τραμπ είναι τρελός», κατέληξε.

Ακόμα πάντως και αν η σουηδική Ακαδημία, θέλει να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να το κάνει από το χρόνου, καθώς φέτος είναι υποψήφιος και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.