Με ανέμους ταχύτητας 195 χιλιομέτρων την ώρα έφθασε στις ακτές του Μεξικού ο τυφώνας Ουίλα.

Το πέρασμα του τυφώνα κατηγορίας 3 έχει προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές ρεύματος ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν ξεριζώσει στέγες σπιτιών. Οι καταρρακτώδεις βροχές σε τουριστικά θέρετρα είχαν σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 4.000 κάτοικοι και τουρίστες.

Το «μάτι» του τυφώνα έφθασε πολύ κοντά σε χερσαία περιοχή και συγκεκριμένα στην Ίσλα δελ Μπόσκε της πολιτείας Σιναλόα στα βορειοδυτικά.

Η «Ουίλα» έπληξε περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μασατλάν με 500.000 κάτοικους, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Σιναλόα. Μάλιστα, τη Δευτέρα είχε φθάσει στην κατηγορία 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με τους ανέμους να αγγίζουν τα 260 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες του Μεξικού και των ΗΠΑ, παρότι εξασθένισε, ο τυφώνας παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Πλέον ο τυφώνας κινείται προς την πολιτεία Ντουράνγκο ενώ στις περιοχές που αναμένεται να δοκιμαστούν, οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να φθάσουν ακόμα και τα 45 εκατοστά! Για την προστασία των κατοίκων αναπτύχθηκαν προληπτικά μονάδες του στρατού.

Ο τυφώνας Ουίλα είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τις μεξικανικές ακτές τα τελευταία χρόνια ενώ αναμένεται να εξασθενίσει γρήγορα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων και Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ.