Ανοιχτές κατηγορίες προς το γνωστό περιοδικό National Enquirer, για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του, απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η είδηση κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου καταγγέλλει ότι το περιοδικό τον απειλεί ότι θα δημοσιεύσει «άκρως προσωπικές» φωτογραφίες – σεξουαλικού περιεχομένου – που φέρεται ο ίδιος ο Μπέζος να έχει αποστείλει στη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ.

Το περιοδικό φέρεται να ζητά από τον Μπέζος να δηλώσει ότι το National Enquirer δεν έχει κανένα πολιτικό κίνητρο εναντίον του, διαφορετικά θα προβεί στη δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών.

Ο Μπέζος και η σύζυγός του ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι παίρνουν διαζύγιο μετά από 25 χρόνια γάμου. Το National Enquirer δημοσίευε ρεπορτάζ για το θέμα και διαφήμιζε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικά μηνύματα μεταξύ του Μπέζος και της νέας συντρόφου του.

Λίγο μετά, ο Μπέζος ανέθεσε έρευνα σε σύμβουλο ασφαλείας για να εξετάσει εάν η φερόμενη διαρροή ήταν πολιτικά υποκινούμενη. Υποστηρίζει ότι το περιοδικό τον εκβίασε για να σταματήσει την έρευνα και του πρότεινε να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση στην οποία να λένε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικά υποκινούμενο.