Ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν πρόκειται να ανακοινώσει στους βουλευτές των Εργατικών ότι το κόμμα θα στηρίξει την έκκληση για τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Το κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει και να ψηφίσει την Τετάρτη τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το Brexit και οι βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν τροπολογίες στις οποίες θα περιληφθούν και εκείνες που θα ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

«Δεσμευόμαστε να προτείνουμε ή να στηρίξουμε μια τροπολογία υπέρ ενός δημοψηφίσματος για να αποτραπεί η επιβολή στη χώρα ενός καταστροφικού Brexit των Τόρι (Συντηρητικών)» πρόκειται να δηλώσει ο Κόρμπιν στους βουλευτές του, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί να θέσει ξανά τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση στο κοινοβούλιο μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Η ίδια δεν επιθυμεί αναβολή του Brexit, όμως φαίνεται πως και στο κόμμα της διαμορφώνεται ισχυρλή τάση υπέρ της αναβολής, σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν προς την κατεύθυνση της άτακτης εξόδου.

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News μετέδωσε ότι στην περίπτωση που η Μέι δεν καταφέρει να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία μέχρι τις 13 Μαρτίου, βουλευτές και υπουργοί της θα ζητήσουν την αναβολή του «διαζυγίου» με την ΕΕ.