Έκκληση να επιστραφεί η σορός του άτυχου δημοσιογράφου Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, απηύθυναν οι γιοι του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Σάλαχ και ο Αμπντάλα Κασόγκι εξήγησαν ότι χωρίς το πτώμα του πατέρα τους, η οικογένειά τους δεν είναι σε θέση να θρηνήσει ή να διαχειριστεί το συναισθηματικό βάρος του θανάτου του δημοσιογράφου.

«Αυτός δεν ήταν καθόλου φυσιολογικός θάνατος. Το μόνο που θέλουμε τώρα είναι να τον κηδέψουμε στο στη Μεδίνα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του», δήλωσε ο Σάλαχ Κασόγκι, ο μεγαλύτερος γιος.

«Μίλησα για αυτό με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας κι ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Τζαμάλ Κασόγκ, αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post και επικριτής του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δολοφονήθηκε αφού μπήκε στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη στις Οκτωβρίου.

Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν πως ο πρίγκιπας διάδοχος διέταξε τον φόνο, κατηγορία που το Ριάντ διαψεύδει.

Το πτώμα του Κασόγκι δεν έχει βρεθεί.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι διαμελίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός Τουρκίας με ιδιωτικό αεροπλάνο ή ότι έλιωσε μέσα σε οξύ.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε πως θα αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε εξάλλου ο Σάλαχ Κασόγκι, αναφερόμενος στον πατέρα του. «Μέχρι τώρα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι νεκρός. Δεν το έχω χωνέψει συναισθηματικά», είπε και πρόσθεσε πως υπήρξε πολλή «παραπληροφόρηση» σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο Σάλαχ διέψευσε στη συνέντευξη την κατηγορία ότι ο πατέρας του υποστήριζε το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων.