Η συνεργασία του πρώην προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα με το Netflix είναι και επίσημη, καθώς, όπως αναφέρει ο Independent, μόλις υπέγραψαν μια μεγάλη συμφωνία για την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών.

Το ζευγάρι «έχει συνάψει μια πολυετή συμφωνία για την παραγωγή ταινιών και σειρών για το Netflix, που πιθανόν θα περιλαμβάνουν σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλα», ανακοίνωσε το Netflix στο Twitter.

Ο τύπος των εκπομπών (ντοκιμαντέρ, τοκ σόου ή κάτι άλλο) και ο αριθμός των επεισοδίων δεν έχουν ξεκαθαριστεί προς το παρόν. Ωστόσο ο πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, Έρικ Σουλτς, είχε δηλώσει πρόσφατα στους New York Times: «Ο Πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα πάντα πίστευαν στη δύναμη που έχει η αφήγηση ιστοριών να εμπνέει τον κόσμο».

Οι Ομπάμα έχουν ήδη ένα τεράστιο κοινό που τους ακολουθεί στα social media – 101 εκατομμύρια ο Μπαράκ, πάνω από 10 εκατομμύρια η Μισέλ. Μια συμφωνία με το Netflix και τους 118 εκατομμύρια  συνδρομητές του θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κοινό τους.

Είναι πολλά τα λεφτά

Δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα θα πληρώσει το Netflix για τη συμφωνία με τους Ομπάμα. Πρόσφατα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο 300 εκατ. δολαρίων με τον Ράιαν Μέρφι, δημιουργό των σειρών «Glee» και «American Horror Story» και 100 εκατ. δολαρίων με τη Σόντα Ράιμς, δημιουργό των «Scandal» και «Grey's Anatomy». Ενώ οι Ομπάμα πέρυσι πέγραψαν συμβόλαιο-ρεκόρ 60 εκατ. δολαρίων με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για τη συγγραφή δύο βιβλίων.

Σύμφωνα με τους New York Times, στελέχη της Apple και τις Amazon, που έχουν δικές τους πλατφόρμες βίντεο, έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία με τους Ομπάμα. Φαίνεται όμως πως το Netflix θα επικρατήσει. Ίσως γιατί ο Μπαράκ και η Μισέλ ήταν, όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές, φανατικοί θεατές του «House of Cards».