Η συνάντηση που είχε οργανωθεί μεταξύ των σωσιών των ηγετών ΗΠΑ και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, δεν πήγε όσο καλά θα περίμεναν οι διοργανωτές της. «Κιμ Γιονγκ Ουν» και «Ντόναλντ Τραμπ» ήρθαν σε συμφωνία όμως η Αστυνομία της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, φάνηκε να μην διαθέτει το ανάλογο χιούμορ.

Την ώρα που ο Χάουαρντ Χ., ο σωσίας του Κιμ και ο Ράσελ Γουάιτ, ο σωσίας του Τραμπ, πραγματοποιούσαν τη δική τους «σύνοδο» στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, καμιά δεκαριά αστυνομικοί εμφανίστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό, όπου οι δύο τους έδιναν συνέντευξη, ζητώντας τους να διακόψουν την εμφάνισή τους ενώπιον των ΜΜΕ υπό την απειλή ότι θα τους απελάσουν. «Είπαν απλά "σταματήστε αυτές τις μιμήσεις, ειδάλλως θα σας διώξουμε από τη χώρα"» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάουαρντ Χ., που διαμένει στο Χονγκ Κονγκ, μετά το τέλος της ανάκρισής του, αμέσως μόλις επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.

Η αστυνομία τους προειδοποίησε ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν στο Ανόι, παρά μόνο εάν ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο θα ενημερώνονται νωρίτερα οι αρχές και μονάχα με συνοδεία ενός οδηγού.
Ο Χάουαρντ Χ. επιμένει ότι εισήλθε νόμιμα στο Βιετνάμ κι ότι δεν θα φύγει, παρά μόνο εάν τον αναγκάσουν με τη βία. Οι δύο σωσίες εμφανίστηκαν σήμερα στο ξενοδοχείο Metropole και στην όπερα, περιστοιχισμένοι από πλήθος δημοσιογράφων.

«Εργαζόμαστε για την ειρήνη. Μέσω των διαπραγματεύσεων, μέσω του διαλόγου, θέλουμε σίγουρα να βοηθήσουμε τη Βόρεια Κορέα» είπε ο Ράσελ Γουάιτ, ο σωσίας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις του με τον «ομόλογό» του στοχεύουν στο να περιορίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας. Πριν από την προειδοποίηση που τους απηύθυνε η αστυνομία, οι δύο άνδρες σκόπευαν να πάνε σε ένα ινστιτούτο μασάζ, να παίξουν γκολφ και να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές λιχουδιές του Ανόι. Όμως, οι τοπικές αρχές θέλουν να προλάβουν οποιοδήποτε παραστράτημα κατά τη διάρκεια αυτής της πολυαναμενόμενης Συνόδου και πιθανόν δεν θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν το σόου τους.