Να διαψεύσει διέρρευσαν από την Αστυνομία περί σύλληψης για εμπλοκή του θύματος σε εμπορία κάνναβης, πριν περίπου δέκα χρόνια, έσπευσε η οικογένεια του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσιφά, που έχασε τη ζωή του, μετά από «μάχη» με την αλβανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, ο Κατσιφάς «κατά την ακροαματική διαδικασία απαλλάχθηκε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία». Ανοιχτό είναι μάλιστα το ενδεχόμενο, η οικογένεια του εκλιπόντος να κινηθεί και νομικά για «την αποκατάσταση της μνήμης του»

Τι λέει ο Έλληνας ιατροδικαστής

Ο Έλληνας ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, είδε τη σορό την Τρίτη, στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου. Σύμφωνα με τον γαμπρό του Κατσίφα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, στον ιατροδικαστή επετράπη να δει τη σορό του Κατσίφα μόλις για 5 λεπτά.

Στη συντομότατη αυτή εξέταση, ο ιατροδικαστής φέρεται να διαπίστωσε «ότι οι πληγές από τις σφαίρες είχαν συρραφεί και ότι η σορός είχε πλυθεί, κάτι που σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί και το οποιοδήποτε στοιχείο. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι σφαίρες που έχει δεχθεί ο Κατσιφάς δεν είναι εξ' επαφής αλλά από απόσταση 25 μέτρων».

Η τελευταία αυτή πληροφορία, αποκλείει το σενάριο της «εκτέλεσης» και της «χαριστικής βολής» από μικρή απόσταση. Ο γαμπρός του, στις ίδιες δηλώσεις τόνισε «Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά».