Σύμφωνα με το Reuters, ένας οικονομολόγος στη Goldman Sachs ανέφερε την Παρασκευή ότι η οικονομία των χωρών της Λατινικής Αμερικής αναμένεται φέτος ν’ αντιμετωπίσει τη βαθύτερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς θα συρρικνωθεί κατά 3,8% εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η μακροοικονομία και το οικονομικό περιβάλλον της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να επιδεινώνεται με ταχύτητα χωρίς ιστορικό προηγούμενο», αναφέρεται στο σημείωμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η οικονομία της Βραζιλίας θα συρρικνωθεί κατά 3,4%, του Μεξικού κατά 4,3% και της Αργεντινής κατά 5,4%.

Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα

Τα 10.056 έχουν φτάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των επίσημων στοιχείων των κυβερνήσεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 181. Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι η Βραζιλία (2.915 κρούσματα, από τα οποία 77 θάνατοι), ο Ισημερινός (1.382 κρούσματα, 34 θάνατοι) και η Χιλή (1.306 κρούσματα, τέσσερις θάνατοι).

Το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ