Λίγο μετά τις 7 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού.

Ακολούθησε ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ. 

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία.

Τα υπόλοιπα μπλοκ ακολουθούν ενώ στην πρεσβεία των ΗΠΑ βρίσκονται πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Από νωρίς άρχισε ο εορτασμός 

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου άρχισαν από νωρίς το πρωί. 

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ενα στεφάνι και παρά τη βροχή και τα έντονα αστυνομικά μέτρα γονείς με παιδιά και παππούδες με εγγόνια, προσήλθαν στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξεγερσης του Νοεμβρίου του 1973.  

Λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και ξεκίνησε η προσυγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων επί της οδού Πατησίων. Ωστόσο η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές στο σημείο, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τον χώρο του Πολυτεχνείου και έχουν επεκταθεί στην οδό Στουρνάρη.Υπενθυμίζεται οτι το κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου «Αβέρωφ» τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή επεισοδίων με 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός ενώ σε ισχύ βρίσκονται και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται στην πλατεία Εξαρχείων – Κινητικότητα και στην Τοσίτσα

Ομάδα περίπου 50-60 αντιεξουσιαστών -με κράνη και κουκούλες full face - έχει συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα στην πλατεία των Εξαρχείων.

Άγνωστος αριθμός ατόμων παραμένει εντός του Πολυτεχνείου, όπου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων στις αστυνομικές δυνάμεις.

Κινητικότητα υπάρχει και στην οδό Τοσίτσα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στηθεί τα πρώτα οδοφράγματα από αντιεξουσιαστές.