Ένας κάμεραμαν του BBC δέχθηκε μια «απίστευτα βίαιη επίθεση» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός αυτής, αφού οδήγησε τους οπαδούς του σε συγκέντρωση στο Τέξας σε «φρενίτιδα» εναντίον των μέσων ενημέρωσης.

Ο ανταποκριτής της Ουάσινγκτον Γκάρι Ο'Ντόνγκουε, ο οποίος είναι τυφλός, δήλωσε ότι ο κάμεραμαν του Ρον Σκίνς τραβούσε την συγκέντρωση στο Ελ Πάσο.

Περιγράφοντας τα γεγονότα, είπε ότι ένας υποστηρικτής του Τραμπ πήγε στο χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι οι δημοσιογράφοι και έσπρωξε την κάμερα πάνω στον συνάδελφό του, προτού αρχίσει αν σπρώχνει και τον ίδιο.

«Ήταν μια απίστευτα βίαιη επίθεση. Ευτυχώς, ο καμεραμαν μας είναι εντάξει» δήλωσε ο Ο'Ντόνγκουε στην εκπομπή «Today».

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από τη κάμερα του Σκινς δημοσιεύθηκαν στο Twitter από τον Ο'Ντόνγκουε και δείχνουν αρχικά πλάνα από την ομιλία Τραμπ πριν η εικόνα χαθεί.

Καθώς η κάμερα εμφανίζεται να αναπηδά ορατά για περίπου 10 δευτερόλεπτα, η οθόνη εστιάζει σε έναν άνδρα με ένα κόκκινο καπελάκι 'Make America Great Again', ο οποίος συγκρατείται από έναν άλλο άντρα σε μαύρο μπλουζάκι.

«Αυτό είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό αυτών των συναθροίσεων - μια επιθετικότητα των πλήθους εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης», πρόσθεσε Ο'Ντόνγκουε.