Η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 19.00 (ώρα Βρετανίας) και θα διαρκέσει ανάλογα με τον αριθμό των τροπολογιών που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Βουλής. Εκτιμάται ότι η τελική ψηφοφορία για την κύρια πρόταση για το Brexit θα ξεκινήσει γύρω στις 21.00 (ώρα Βρετανίας). 

Στην ατζέντα της ημέρας βρίσκονται δεκατέσσερις τροπολογίες πάνω στην κύρια πρόταση της κυβέρνησης για την αποχώρηση από την ΕΕ, ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής θα αποφασίσει ποιες από τις τροπολογίες θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Αν, όπως αναμένεται, η Τερέζα Μέι χάσει την ψηφοφορία, θα προβεί σε κάποιο είδος άμεσης απάντησης προς τα μέλη του κοινοβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη ανακοίνωση και από τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η κορύφωση των συζητήσεων στη Βουλή θα γίνει μετά τις 18.00 (ώρα Βρετανίας) με τις τοποθετήσεις της πρωθυπουργού και του ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος. Μία από τις πιο σημαντικές τροπολογίες που αναμένονται σήμερα είναι αυτή του Συντηρητικού Hugo Swire, η οποία έχει στόχο να επιβάλλει όρους σχετικά με τη λειτουργία του backstop.

Ήδη από το πρωί τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει μία άτυπη καταμέτρηση ψήφων των βουλευτών. Η πλειοψηφία των προβλέψεων δείχνουν μεγάλη απόκλιση των «υπέρ» και των «κατά» (από 130 έως πάνω από 200 ψήφοι) και μεγάλη ήττα της  πρωθυπουργού, αν και διατηρούν επιφυλάξεις ως προς τους αριθμούς, καθώς πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο οι βουλευτές να ψηφίσουν την τελευταία στιγμή κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν ήδη ανακοινώσει.

Στην ιστοσελίδα ConservativeHome, όπου γράφουν ειδικοί αναλυτές και απευθύνεται σε μέλη των Τόρις, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι 75 Συντηρητικοί βουλευτές θα καταψηφίσουν σίγουρα τη συμφωνία, άλλοι 26 πιθανώς θα αντιταχθούν και 10 επιπλέον, ίσως τη στηρίξουν.

Οι εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί την επόμενη ημέρα στη Βρετανία είναι πολλές, αλλά εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιθανά σενάρια για όλα τα αποτελέσματα.