Μόλις το 18% των Βρετανών, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ μέχρι τώρα, θεωρεί ότι η συμφωνία που πέτυχε η Τερέζα Μέι για το Brexit είναι η πιο σωστή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB.

Όταν ερωτήθηκαν αν πιστεύουν πως η Μέι έχει τη σωστή συμφωνία, 59% των ερωτηθέντων διαφώνησαν, 21% είπαν πως δεν γνωρίζουν και 18% συμφώνησαν.

Brexit: 15 Ιανουαρίου η κρίσιμη ψηφοφορία

Να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία ζητούν από την Τερέζα Μέι, 200 Βρετανοί βουλευτές με επιστολή προς την πρωθυπουργό.

Η επιστολή, η οποία υπογράφηκε από υποστηρικτές τόσο της παραμονής όσο και της αποχώρησης, ξεκίνησε από την πρώην συντηρητική υπουργό της κυβέρνησης Καρολάιν Σπέλμαν και τον Τζακ Ντρόμεϊ του Εργατικού Κόμματος.

Όλοι οι υπογράφοντες στην επιστολή έχουν προσκληθεί να συναντηθούν με την Τερέζα Μέι στο γραφείο της στην Downing Street την Τρίτη. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός διοργανώνει επίσης δεξιώσεις για τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος τη Δευτέρα και την Τετάρτη στην προσπάθεια της να τους... γοητεύσει και να κερδίσει υποστήριξη για τη συμφωνία της για το Brexit. Η κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τελικά την επόμενη Τρίτη, 15 Ιανουαρίου.

Οι Βρετανοί θέλουν νέο δημοψήφισμα

Την ίδια ώρα στην δημοσιότητα ήρθαν τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης δημοσκόπησης του Brexit που πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα του 2016. Σύμφωνα με αυτήν η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο τελικός λόγος για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πρέπει να καθοριστεί από το κοινό.

Η έρευνα YouGov στην οποία συμμετείχαν 25.000 πολίτες έδειξε πως το 53 τοις εκατό επιθυμεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ενώ 47 τοις εκατό τάσσεται κατά, ενώ οι απαντήσεις «δεν ξέρω» έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το βρετανικό κοινό θα υποστηρίξει την παραμονή στην ΕΕ κατά 54 τοις εκατό εάν επανεμφανιστεί το ζήτημα του 2016.