Την ημέρα του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, διάλεξε ο Ρώσος πρόεδρος για την επίσκεψή του στο Παρίσι.

Τα πλάνα του Βλάντιμιρ Πούτιν, δημοσιοποίησε ο σύμβουλός του Γιούρι Ουσακόφ, διευκρινίζοντας πως οι λεπτομέρειες της επίσκεψης μένει να συζητηθούν.

«Στο Παρίσι προγραμματίζουμε να πάμε στις 11 Νοεμβρίου, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε» δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν προγραμματίζει να επισκεφθεί το Παρίσι.

Ο Ουσακόφ υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την ημέρα εκείνη στα Πεδία των Ηλυσίων. Είπε επίσης ότι θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Εκτός των άλλων ο Ρώσος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής, τα αποκαλυπτήρια του οποίου, όπως ανάφερε ο Ουσακόφ, είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε επισκεφθεί το Παρίσι τον Μάιο του 2017 όπου είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις Βερσαλλίες. Τον Μάιο του 2018 ο Ρώσος πρόεδρος είχε συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του στην Αγία Πετρούπολη.