Ο λόγος για τον Σον Μίλικεν που ζύγιζε  - λίγο πριν πεθάνει - 181 κιλά , είχε γίνει γνωστός μέσα από το ριάλιτι του Discovery TLC «My 600-lb Life» (η ζωή μου με 270 κιλά).

Ο Σον άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, λόγω επιπλοκών μιας λοίμωξης που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

«Είχε προβλήματα με την καρδιά του. Παρόλο που οι γιατροί είχαν καταφέρει να τον σταθεροποιήσουν δεν τα κατάφερε. Την Κυριακή είχε δύσπνοια και λίγο αργότερα η καρδιά του σταμάτησε» είπε ο πατέρας του Σον, Ματ Μίλικεν, προσθέτοντας πως ο γιος του ήταν καλός άνθρωπος και είχε χρυσή καρδιά.

Οι γιατροί είχαν επισημάνει, στο παρελθόν πως ο άτυχος νέος δεν θα κατάφερνε να φτάσει στην ηλικία των 30 ετών, παραμένοντας σε αυτά τα κιλά.

Ο Σον Μίλικεν ήταν κλινήρης από το Λύκειο αφότου έφτασε τα 408 κιλά. Αντιμετώπιζε πρόβλημα με το πόδι του ενώ μετακόμισε στο Χιούστον προκειμένου να υποβληθεί σε γαστρικό by-pass.

Σε ένα επεισόδιο του ριάλιτι, ο Μίλικεν αποκάλυψε πως ξεκίνησε να παίρνει βάρος μετά το διαζύγιο των γονιών του που επιδείνωσε τις σχέσεις του με τον πατέρα του.

«Φοβόμουν και έτρωγα. Ξαφνικά ένιωθα καλύτερα. Πλέον δεν έχει τίποτα άλλο σημασία» είχε πει.

Η μητέρα του Σον, Ρενέ, επεσήμανε πως «δεν ήταν υγιές για τον ίδιο να βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του. Αλλά το διαζύγιο είχε τεράστιο αντίκτυπο στον Σον. Τον επηρέασε».

Ο Σον αδυνατούσε να σταθεί όρθιος για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα: «Κάθε μέρα ξυπνάω και πρέπει να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα της ζωής μου. Δεν μπορώ να κινηθώ. Το μόνο που μπορώ να κάνω μόνος μου είναι να σπρωχτώ μέχρι την άκρη του κρεβατιού μου. Να πάω στην τουαλέτα δεν μπορώ. Μπορώ να σηκωθώ, αλλά μπορώ να περπατήσω μόνο μερικά βήματα, γι 'αυτό μένω εδώ στο κρεβάτι αυτό».

Ο Σον έχασε κάποια κιλά αλλά αργότερα η μητέρα του έχασε τη ζωή της. «Πήγαμε μαζί στο νοσοκομείο επειδή δεν ένιωθε καλά. Η κατάστασή της επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα. Είχε νεφρική ανεπάρκεια και δεν τα κατάφερε. Δεν ξέρω τι να κάνω, ήταν τα πάντα για μένα», είχε εξομολογηθεί στην κάμερα.