Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Άλμπερτ Φίνεϊ, μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο. 

«Ο Άλμπερτ Φίνεϊ, 82 ετών, απεβίωσε ειρηνικά έπειτα από σύντομη ασθένεια, έχοντας γύρω του τους οικείους του», αναφέρει η οικογένεια σε ανακοίνωση.

Είχε γεννηθεί στις 9 Μαΐου 1936 στο Σάλφορντ, κοντά στο Μάντσεστερ (βορειοδυτική Αγγλία) και σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο. Υπήρξε πέντε φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ (τέσσερις για Α' Ανδρικό Ρόλο και μία για Β' Ανδρικό) και ο ρόλος που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό υπήρξε αυτός του Άρθουρ Σίτον στη βρετανική κινηματογραφική παραγωγή του 1960, «Saturday Night and Sunday Morning».

Στις έξι δεκαετίες της κινηματογραφικής του καριέρας πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Tom Jones», «Murder on the Orient Express», «Scrooge», «Erin Brockovich» και «Big Fish».Σαιξπηρικός ηθοποιός και αποκάλυψη της αγγλικής νουβέλ βάγκ τη δεκαετία του 1960, ο Άλμπερτ Φίνεϊ υποδυόταν ρόλους τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο σ' όλη τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του, που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

«Μου αρέσει να κάνω τα πρόσωπα που υποδύομαι να εξελίσσονται, να ταξιδεύω μαζί τους. Η ικανότητα να αλλάζεις τον εαυτό σου για να μεταφράζεις αυτή την εξέλιξη, έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για έναν ηθοποιό», είχε δηλώσει το 1992 στο Γαλλικό Πρακτορείο για τον ρόλο του στην ταινία «Rich in Love» του Αυστραλού Μπρους Μπέρεσφορντ.