Απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, σε σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, σημειώνει: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν σε σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών τις Ρωσίας αναφορικά με την υπερψήφιση της πρότασης για συνταγματικές αλλαγές στην Ολομέλεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση είναι εντελώς αβάσιμοι και αναληθείς και έτσι όπως διατυπώθηκαν δείχνουν σαφή τάση υπονόμευσης την πολιτικής διαδικασίας που είναι ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας και τους πολίτες. Οι βουλευτές, που σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, υιοθέτησαν μία απόφαση που αντανακλά την επί δεκαετίες δέσμευση της Μακεδονίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Αυτές οι στρατηγικές προτεραιότητες απολαμβάνουν την ευρύτατη πιθανή ομοφωνία, γεγονός που είναι πολύ καλά γνωστό στους Ρώσους φίλους μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Υπογραμμίζουμε ότι θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην ένταξή μας στην Ευρωατλαντική Συμμαχία αλλά θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την προώθηση των σχέσεών μας με τη Ρωσία, βασιζόμενοι στην παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τον αμοιβαίο σεβασμό για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της επιλογής του μέλλοντος της κάθε χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ.