Διαταγή προσωρινού «παγώματος» για 69 ακίνητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, VMRO-DPMNE, συμπεριλαμβανομένου και του κτηρίου που αυτό στεγάζεται, αποφάσισε δικαστήριο την Πέμπτη.

Τα προσωρινά μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τους ισχυρισμούς περί παράνομης χρηματοδότησης πολιτικών και απαγορεύουν την μίσθωση των κεντρικών γραφείων του κόμματος.

Τα 68 ακίνητα αγοράστηκαν μεταξύ 2013 και 2015 και η αξία τους εκτιμάται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Η έδρα του VMRO-DPMNE, το γνωστό ως και «Λευκό Παλάτι» εκτιμάται στα 14 εκατομμύρια ευρώ, και η αξία της επένδυσης ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους λόγους για την απόφαση του δικαστηρίου να παγώσει τα ακίνητα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE  είναι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MKD, η ανακοίνωση της πώλησης ή μίσθωσης του «Λευκού Παλατιού» και η πιθανή «έμμεση απόκτηση ακινήτων». Και ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είναι ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους το VMRO-DPMNE πούλησε ένα διαμέρισμα στην Κισέλα Βόντα αξίας 100.000 ευρώ.