Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς βουλευτές, όταν εκείνοι του είπαν ότι δεν θα χρηματοδοτήσουν το τείχος που έχει προτείνει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

 Η συνάντηση είχε στόχο τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους (shutdown).

«Ρώτησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι "Θα συμφωνήσετε με το τείχος μου;" Εκείνη απάντησε όχι. Και αμέσως σηκώθηκε και είπε "Τότε δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε" και αποχώρησε περιέγραψε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

«Ξανά, είδαμε μια έκρηξη θυμού επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει την άποψή του», πρόσθεσε ο Σούμερ στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Αργότερα, την κατάσταση περιέγραψε και ο ίδιος ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τη συνάντησή του με τους Δημοκρατικούς ηγέτες στο Κογκρέσο «ένα απόλυτο χάσιμο χρόνου».

«Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή ένα Τείχος από χάλυβα; Η Νάνσι είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα», περιέγραψε ο Τραμπ.