Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Νικολάς Μαδούρο διέταξε να κελίσουν τα σύνορα με την Κολομβία αλλά λίγο αργότερα ο αυτοανακυρηχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι το πρώτο φορτίο ανθρωπιστηκής βοήθειας έφτασε στη Βενεζουέλα.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε έπειτα τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία. «Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρεσβευτής και οι πρόξενοι της οποίας έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την Βενεζουέλα. Εξω, ολιγάρχες!», είπε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.

Τηλεοπτικά δίκτυα της Βενεζουέλας μετέδωσαν εικόνες από φλεγόμενο φορτηγό που ανήκει σε φάλαγγα οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα.

Πλήθος άρχισε να ξεφορτώνει κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο φορτηγό στο σημείο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον Νικολάς Μαδούρο έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να εμποδίσουν εθελοντές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα.