Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην ασχολείται μαζί μας» όπως «δεν ασχολούμαστε και εμείς».

Έκανε δε αναφορά στην Κρήτη διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα», ώστε να έχει «πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων», επαναλαμβάνοντας εμμέσως ότι το νησί δεν έχει υφαλοκρηπίδα, όπως έχει - προκλητικά- ξαναπεί. 

Αναφορά έγινε και σε μία πρόσφατη συνομιλία που είχε με Έλληνα πρώην δήμαρχο, τον οποίο  δεν κατονόμασε. «Αν θες να δώσεις ένα μήνυμα από μένα, πες τους “να μην ασχολούνται μαζί μας”, όπως “δεν ασχολούμαστε και εμείς”» αποκάλυψε ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα της Λιβύης

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, «σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσουν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει. Ο Πρόεδρος Τραμπ τόνισε, ακόμα, το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο».