Απαντώντας ουσιαστικά στο Νίκο Δένδια, o εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, δυναμίτισε και πάλι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας: «Η χώρα μας θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται όπως έχουν προγραμματιστεί».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως καμία παράνομη ενέργεια της Τουρκίας που θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. 

 «Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα», είπε ο Νίκος Δένδιας, συμπληρώνοντας πως αυτές αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβυς της Τουρκίας, στον οποίον διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.