Την έκδοση του Mr Bitcoin, κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ, στη Ρωσία προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, επικυρώνοντας την προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης. 

Ο Mr Bitcoin, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία, η οποία έχει ζητήσει την έκδοσή του, και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης.

Διευκρινίζεται, ότι τον τελικό λόγο έχει σύμφωνα με την νομοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης του σε ποία χώρα θα εκδοθεί.

Ο Άρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της έκδοσής του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται στον Άρειο Πάγο και πάλι ένα ακόμη αίτημα για τον Αλεξάντερ Βίνικ, αυτή τη φορά από την Γαλλία, που και αυτή ζητεί την έκδοση του.

Τέλος, ο συνήγορος του εκζητουμένου Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».