Ο Κέρτις Φέργκιουσον, πρόεδρος της Coca-Cola για την Κίνα και την Κορέα, δήλωσε ότι η επικοινωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζίνπινγκ είναι ο τρόπος για να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Ο επικεφαλής στην Κίνα μιας από τις πιο εικονικές μάρκες στον κόσμο αποφάσισε να δώσει κάποιες συμβουλές στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για την αποκλιμάκωση του εμπορικού του πολέμου με τον Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ: Κάντε όπως και οι Κινέζοι επιχειρηματίες ανταλλάξτε λογαριασμούς WeChat.

Ο Κέρτις Φέργκιουσον, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Τραμπ πρέπει να προσαρμόσει το στυλ ηγεσίας περισσότερο στο κινεζικό μοντέλο και να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και να ξεκινήσει συνομιλίες για τον τερματισμό της διαμάχης.

«Όπως γίνονται όλες οι δουλειές στην Κίνα, πιθανότατα θα πρότεινα να ανταλλάξουν λογαριασμούς WeChat και να προχωρήσουν με αυτό το πράγμα», δήλωσε στο CNBC.

Ο Τράμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα είναι ανοικτός σε άμεσες συζητήσεις με τον Κινέζο πρωθυπουργό, τον οποίο «σέβεται», ενώ ταυτόχρονα θα ανακοινώνει νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δις δολαρίων. Το Πεκίνο απάντησε σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρεώνοντας δασμούς σε αμερικανικά αγαθά αξίας 60 δις δολαρίων.

Αυτές οι κινήσεις είναι άσχημα νέα για όλες τις επιχειρήσεις, είπε ο Φέργκιουσον αν και σημείωσε ότι ο παραγωγός αναψυκτικών δεν έχει ακόμη δεχθεί άμεσο αποτέλεσμα από τους νέους δασμούς.

Είπε, επίσης, ότι ελπίζει ότι η εταιρεία θα εξαιρεθεί από τα αναμενόμενα μποϊκοτάζ των αμερικανικών προϊόντων από τους Κινέζους καταναλωτές, καθώς θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως «τοπικό εμπορικό σήμα».