Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στη Βουλή, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε πως θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραυλικά συστήματα στην Ευρώπη προσθέτοντας μάλιστα ότι «οι πύραυλοί μας θα στοχεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο τις χώρες που θα έχουν εγκατασταθεί αμερικανικοί πύραυλοι».

«Αφήστε τους να μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των πυραύλων μας», είπε ακόμη ο κ. Πούτιν, διερωτώμενος μάλιστα ειρωνικά: «Μπορούν όμως να μετρήσουν;».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν θέλει αντιπαραθέσεις και δεν απειλεί τις ΗΠΑ, αλλά επιδιώκει φιλικές σχέσεις αφού «ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από εντάσεις».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε επίσης βελτίωση της ζωής των πολιτών της Ρωσίας «ήδη από φέτος» και επεσήμανε πως «δεν πρέπει να περιμένουμε, θα βελτιώσουμε την κατάσταση από τώρα. (...) Από αυτήν τη χρονιά (οι Ρώσοι) θα αισθανθούν βελτίωση».

«Η φτώχεια συντρίβει κυριολεκτικά τους ανθρώπους (...) 19 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι υπερβολικό», δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι μπορεί να συναφθεί ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» για τη στήριξη του πληθυσμού που έχει ανάγκη, πρόσθεσε.

«Σε πέντε χρόνια, περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια στήριξη αυτού του είδους», σημείωσε.

«Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.