Συνεχίζεται η ρητορική υψηλών τόνων από την Τουρκία, ενώ ταυτοχρονα τα τουρκικά γεωτρύπανα ετοιμάζονται να «αλωνίσουν» στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον alphanews.live της Κύπρου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ είπε, απαντώντας σε απαντώντας σε βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο οποίος είχε κατηγορήσει την τουρκική κυβέρνηση για την αποτυχία της να βρει φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο: «Θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα και τη ‘νότια Κύπρο’ που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της ‘τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου’ και της Τουρκίας».

 Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ – ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πριν τις εκλογές ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, είπε επίσης «Εσένα σου έλαχε να το πεις αυτό; Είναι δική σου δουλειά να το πεις αυτό; Επομένως σε αυτά τη νοοτροπία χρειάζεται μια απάντηση τώρα. Αντί να προστατεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας, αντί να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου’ πρέπει να δίνουμε απαντήσεις σε νοοτροπίες που κινούνται ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε.