Έτος ενσωμάτωσης, με τη χώρα του ένα βήμα πριν από το ΝΑΤΟ και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε το 2018 ο Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους πολίτες της πΓΔΜ.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Χρονιά ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» παρότρυνε τους πολίτες, αλλά και τους βουλευτές της χώρας του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Σήμερα, σημείωσε ο Ζάεφ, η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Το βίντεο του μηνύματος περιλαμβάνει πλάνα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και από συναντήσεις του Ζάεφ με ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ.