«Αδύνατο να χωνέψει κανείς» τη στάση της Ουγγαρίας, δηλώνει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφορικά με το αίτημα ασύλου που υπέβαλε στη χώρα ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Η ουγγρική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι έλαβε αίτημα ασύλου από τον Γκρούεφσκι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. 
  
«Ο Νίκολα Γκρουέφσκι υποβίβασε τη Μακεδονία σε ‘’κράτος όμηρο’’ κατά τη διάρκεια της εξουσίας του» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, επικαλούμενος και σχετική έκθεση της Κομισιόν το 2016.  «Όλοι μας ακούσαμε τις υποκλοπές του 2015 που έδειξαν μαζική κατάχρηση εξουσίας, εκλογική απάτη και διαφθορά. Η ιδέα ότι ένας νταής με τέτοια κληρονομιά, και τώρα καταδικασθείς εγκληματίας που αντιμετωπίζει πολλές άλλες δίκες, θα αναζητήσει άσυλο από το κράτος δικαίου μιας υποψήφιας χώρας (για την ΕΕ) σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ είναι αδύνατο να το χωνέψει κανείς. Και ας μην ξεχνάμε ότι ως πρώην πρωθυπουργός απολάμβανε επίσης πολιτικής προστασίας με αξιωματικούς της επιλογής του, γεγονός που κάνει τους ισχυρισμούς του για την προσωπική του ασφάλεια απολύτως ψευδείς», γράφει ο Ντιμιτρόφ.