Ότι δεν διέταξε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ο πρίγκιπας διάδοχος της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπντέλ αλ Τζουμπέιρ.

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει δημοσίευμα των New York Times που ανέφερε ότι ο μπιν Σαλμάν είχε απειλήσει το 2017 πως θα έφτανε να χρησιμοποιήσει «μια σφαίρα» εναντίον του αρθρογράφου της Washington Post εάν δε σταματούσε να επικρίνει το βασίλειο.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ήταν μια εξουσιοδοτημένη επιχείρηση», δήλωσε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης με έδρα τις ΗΠΑ. «Δεν δόθηκε καμία εντολή για την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης», είπε.

Οι Times επικαλούμενοι αξιωματούχους — νυν και πρώην —κάνουν λόγο για εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τις οποίες ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε εκστομίσει αυτή την απειλή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, τον Τούρκι Αλ Νταχίλ.

Χθες, το πόρισμα της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, Ανιές Καλαμάρ για την δολοφονία Κασόγκι, ανέφερε ότι Σαουδάραβες αξιωματούχοι «σχεδίασαν και διέπραξαν» τη στυγνή δολοφονία και «υπονόμευσαν σοβαρά» τις έρευνες για το έγκλημα που διαπράχθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.