Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, καθώς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας του Brexit ενόψει της ψήφισης της από τους Βρετανούς βουλευτές.

Το Κοινοβούλιο επρόκειτο να διεξαγάγει μια καθοριστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο - που συμφωνήθηκε με την ΕΕ τον περασμένο μήνα - την Τρίτη, μία που ο Μέι φαίνοταν σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει. Αντ 'αυτού, η πρωθυπουργός απέσυρε απότομα το νομοσχέδιο και είπε ότι θα ζητήσει πρόσθετες «διαβεβαιώσεις» από την Ευρώπη για ζητήματα όπως η βόρεια Ιρλανδία.

Η Μέι θα πετάξει τώρα στη Χάγη και στο Βερολίνο σήμερα για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρουτ και τηνΓερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά παραμένει ασαφές ποιοι ενδεχομένως συμβιβασμοί μπορεί να κερδίσει που θα ικανοποιήσουν τους επικριτές στο δικό της Συντηρητικό Κόμμα και τους συμμάχους τους στο Δημοκρατικό Συνδικαλιστικό Κόμμα (DUP).

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να διεξαγάγει επείγουσα συζήτηση για το θέμα την Τρίτη το πρωί, κατόπιν προσκλήσεων του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ξαφνική ακύρωση της ψηφοφορίας τη Δευτέρα.