Η ηλεκτρονική αναπηρική καρέκλα, η διδακτορική διατριβή και άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του λαμπρού Βρετανού Φυσικού, Στίβεν Χόκινγκ βγαίνουν σε δημοπρασία από τον Οίκο Christie's στο Λονδίνο στα τέλη του Οκτωβρίου.

Το αντικείμενο που αναμένεται να «σπάσει τα κοντέρ» στη δημοπρασία, είναι ένα αντίγραφο της διδακτορικής του διατριβής το 1965 στο Κέιμπριτζ, που εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 100.000 έως 150.000 λίρες. Η υπογραφή και η χειρόγραφη σημείωση του Χόκινγκ στο μπροστινό μέρος επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το πρωτότυπο έργο του.

«Στο σφυρί» θα βγει επίσης και η πρώτη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα που χρησιμοποίησε ο Χόκινγκ, που υπέφερε από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Η καρέκλα αναμένεται ότι θα πωληθεί για 10.000 με 15.000 λίρες.

Άλλα προσωπικά αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι ένα τζάκετ και η συλλογή του από μετάλλια.

Επίσης θα δημοπρατηθεί το σενάριο από ένα από τα επεισόδια του «The Simpsons», στα οποία ο Βρετανός Φυσικός συμμετείχε. «Ο Στίβεν Χόκινγκ έκανε τέσσερις εμφανίσεις συνολικά στη σειρά “The Simpsons”», γράφει ο Οίκος Δημοπρασιών Christie's στην ιστοσελίδα του. Το σενάριο του επεισοδίου που δημοπρατείται προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2010.

Ένα αντίγραφο του «Το Χρονικό του Χρόνου» που έχει υπογράψει με τον αντίχειρά του, αναμένεται να «πιάσει» από 2.000 έως 3.000 λίρες.