Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ σχετικά με τις Συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Ζάεφ, είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης και αναβλήθηκε.

Κι αυτό καθώς φαίνεται ότι οι ζυμώσεις για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ενισχυμένης πλειοψηφίας των 80 βουλευτών που ζητά ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζονται

Το βράδυ της Τετάρτης ο Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει πως δεν είχε εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 80 βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜσε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, τόνισε ότι βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με τον επικεφαλής του BESA, προκειμένου να βρουν μια τεχνική διατύπωση για την εθνικότητα.

«Η εθνικότητά μας είναι η μακεδονική και έτσι θα παραμείνει. Δεν υπάρχει δίλημμα επ' αυτού. Ο Μπέσα δεν ζητά να αλλάξει η ταυτότητα ή κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Ζάεφ.

«Η ευθύνη βαρύνει τους βουλευτές και πιστεύω ότι θα βρουν τη δύναμη και θα επιτευχθεί η πλειοψηφία των δύο τρίτων για να περάσουν οι τροπολογίες, καθώς μετά ακολουθεί η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ζάεφ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αν είμαστε δημιουργικοί, θα βρούμε μια λύση», επεσήμανε.