Για πάνω από 50 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των τελών, δημοπράτησε το διαμάντι «Pink Legacy» ο οίκος Christie's σε δημοπρασία την Τρίτη, λέγοντας ότι η τιμή αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ ανά καράτι για ροζ διαμάντι.

Ο οίκος Christie's δήλωσε ότι αγοραστής ήταν ο γνωστός κοσμηματοπώλης Harry Winston. Ο οίκος δημοπρασιών αναμενόταν να συγκεντρώσει 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια για την πέτρα σχεδόν 19 καρατίων, ένα τετράγωνο κομμάτι, το μεγαλύτερο φανταχτερό ζωντανό ροζ διαμάντι που έχει βάλει ποτέ σε δημοπρασία.

Ήταν η μοναδική προσφορά στη δημοπρασία κοσμημάτων Christie's fall στη Γενεύη. Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα της εκδήλωσης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αφού ο δημοπράτης έφτασε τα 44,5 εκατ. δολάρια. Αυτή η τιμή χωρίς να περιλαμβάνονται τα «τέλη δημοπρασίας» κι άλλες αμοιβές.

Η πέτρα κάποτε ανήκε στην οικογένεια διαμαντιών Oppenheimer και ο οίκος Christie's λέει ότι είναι από τα πιο χημικά καθαρά πετράδια.

Η Rahul Kadakia, επικεφαλής διεθνών κοσμημάτων του Christie's, δήλωσε ότι έχουν πουληθεί μόνο τέσσερα διαμάντια του ίδιου χρώματος που ζυγίζουν περισσότερα από 10 καράτια στα 251 χρόνια της ιστορίας του οίκου.

Την Τετάρτη, η Sotheby's θα διεξάγει δημοπρασία κοσμημάτων που κάποτε ανήκε στη Γαλλίδα Βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.