«Καμπανάκι» προς το βρετανικό κοινοβούλιο για την επόμενη μέρα της Βρετανίας και δη του Brexit αναμένεται να κρούσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, την ώρα που οι διαδικασίες για το Brexit βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή τους.

«Η Μέι επιδίδεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τη συμφωνία για το Brexit, προειδοποιώντας τους Ευρωσκεπτικιστές που σχεδιάζουν να ‘σκοτώσουν’ το σχέδιό της πως η Βρετανία είναι πιο πιθανό να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία», γράφει το Bloomberg σε νέο δημοσίευμά του, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο Brexit.

Οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες για τη Βρετανία, αφού αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Ωστόσο, η έγκριση του κειμένου από το βρετανικό κοινοβούλιο παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη, εφόσον επικρίνεται τόσο από τους υποστηρικτές του Brexit όσο και από τους φιλοευρωπαίους.

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε είναι μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, «αφού οδεύει προς μια τεράστια ήττα» στο βρετανικό κοινοβούλιο αύριο, γράφει το Bloomberg.

Στην κρίσιμη ομιλία που αναμένεται να δώσει σήμερα Δευτέρα, η Μέι θα ανεβάσει τους τόνους, προειδοποιώντας πως η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit θα θεωρηθεί «προδοσία» από τα εκατομμύρια των Βρετανών ψηφοφόρων που επέλεξαν να ταχθούν υπέρ του Brexit το 2016.

«Είναι καθήκον όλων μας να εφαρμόσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», αναμένεται να διαμηνύσει η Μέι, σύμφωνα με αποσπάσματα της επικείμενης ομιλίας της που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες.

«Η Μέι δεν έχει παρά 24 ώρες προκειμένου να προσπαθήσει να περισώσει τη συμφωνία για το Brexit, για την οποία διαπραγματεύεται εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο η αποστολή της μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη και χωρίς πολλές ελπίδες», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Bloomberg.

«Το μείζον ερώτημα είναι ένα. Τι θα κάνει μετά η Τερέζα Μέι», διερωτάται το πρακτορείο.

Το επόμενο 24ωρο κρίνονται όλα για όλα σε ό,τι αφορά το Brexit. Μένει να δούμε τι θα συμβεί…